Actueel

‘De Vries Makelaardij laat puzzelstukjes in elkaar vallen’

Het familiebedrijf De Vries Makelaardij richt zich al jaren op vastgoed, verzekeringen, hypotheken, belastingen en bankzaken. Het verzorgingsgebied is Zuidoost-Drenthe. In het tweelingdorp Nieuw-Amsterdam/Veenoord zet Emmenaar Albert Pol sinds 1 januari de makelaardij voort in plaats van Gert de Vries, die geniet van zijn verdiende pensioen.

Oprichter van het bedrijf was Henk de Vries. ,,Dat is mijn opa”, vertelt Nieuw-Amsterdammer Sander de Vries (44) tijdens een gesprek in het pand aan de Schooldijk. Sander is er erkend hypotheekadviseur en houdt zich bezig met de inpandige Regiobank. ,,We hebben hier echt persoonlijk contact met de klanten, die aan de balie komen om geld te halen of te storten. En voor ondernemers is het storten van geld hier van toegevoegde waarde”, weet Sander. ,,Zij kunnen hiervoor elders hier in Veenoord en Nieuw-Amsterdam namelijk niet terecht.”

Laagdrempeligheid

,,We versterken elkaar hier enorm”, zegt de 48-jarige Albert op zijn beurt. ,,En we beschikken over een heel goed concept. Als mensen met mij praten over de aankoop van een huis in een bepaalde prijscategorie, kan ik overleggen met Sander of dit reëel is. Door deze korte lijnen kunnen we snel schakelen en dat geldt ook voor verzekeringen. Laagdrempeligheid en persoonlijk contact vinden wij hier heel belangrijk. Verder gaan we uit van onze eigen kracht: kennis van de regio en de markt. Door ervaring opgebouwd.”

Ook Sander mag zich een ervaren vakman noemen als financieel adviseur. ,,Als mensen hier niet slagen, reken ik geen kosten. We willen ook echt moeite doen voor onze klanten.” Albert houdt van de diversiteit van zijn vak. ,,En van het helpen van mensen naar een nieuw onderkomen. Wij helpen de klanten graag op de juiste manier.” Sander omschrijft zijn werk als ‘mensen helpen met een oplossing voor een vraagstuk’. ,,Dat is het mooiste aan mijn werkzaamheden”, zegt hij. ,,Puzzelstukjes in elkaar laten vallen en dus helpen bij een probleem.”

Bron: emmercourant.nl